Οινοποιείο

Το οινοποιείο της οικογένειας Γράμψα, βρίσκεται στο ημιορεινό χωριό της όμορφης Ζακύνθου, Λαγωπόδο, στους πρόποδες του όρους Βραχίονα.

Οι παιδικές μνήμες από σκηνές του τρύγου και από αρωμάτα εν ζυμώσι μούστου ήταν αυτές που οδήγησαν τα δύο αδέρφια Χρήστο  και Τάσο να δημιουργήσουν το 2011 ένα σύγχρονο οινοποιείο μέσα στο Κτήμα που οι ίδιοι μεγάλωσαν.

Σκοπός τους ήταν να αναδείξουν τον ανεξερεύνητο πλούτο τοπικών ποικιλιών όπως το Γουστολίδι και ο Αυγουστιάτης και να επανατοποθετήσουν στη θέση που του αξίζει μέσα στον οινικό χάρτη της Ελλάδας, ένα νησί με μεγάλη δυναμική στην αμπελοκαλλιέργεια.

Ο σεβασμός στην παράδοση αλλά και η παρακολούθηση των οινολογικών εξελίξεων σε επιστημονικό επίπεδο, συνδυάζονται αρμονικά προσφέροντας σε κάθε οινόφιλο μία ξεχωριστή εμπειρία.

Οι πρώτες μας παιδικές μνήμες περιλαμβάνουν σκηνές από τρύγο και μυρωδιές από μούστο που ζύμωνε και το άνοιγμα των καινούριων κρασιών στο μικρό
ερασιτεχνικό οινοποιείο των γονιών μας.Η μαγεία αλλά και η φιλοσοφία του κρασιού εδραίωσαν την απόφασή μας να ασχοληθούμε αποκλειστικά με την παραγωγή οίνων υψηλής ποιότητας.

Μπήκαμε στο θαυμαστό κόσμο των κρασιών βλέποντας τις τεράστιες δυνατότητες των ανεξερεύνητων γηγενών ποικιλιών που έχουμε στο νησί. Η αγάπη και ο σεβασμός για την οινοποίηση αρχικά εκφράστηκε από τους γονείς μας. Το 2011 μαζί με τον αδελφό μου Χρήστο αποφασίσαμε να ασχοληθούμε επαγγελματικά με την οινοποίηση κατασκευάζοντας οινοποιείο στο χωριό Λαγωπόδο και δίνοντας την δυνατότητα στους φίλους του κρασιού να το επισκέφτονται.